torstai 4. lokakuuta 2007

Retro

Olen aina ollut vähän pihalla muodista. Mitä muotia eletään, mistä muodista on saatu vaikutteita, kunkin vuosikymmenen oma muoti…? Kysy minulta mitä vaan, enkä osaa vastata, heh. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etten koskaan ajattelisi muotia.

Ala-asteella aloin ihmetellä, miten joku vaate on haluttavampi, vaikka ei eroa toisesta samanlaisesta muuten kuin pienen aplikoinnin (ja hinnan) vuoksi.

Muoti… sen vuoksi luokkatoverini repi tylsillä saksilla reiän täysin uusiin farkkuihinsa (”oikeaa” merkkiä nämäkin). Äitihän oli raivostunut, kun poika oli kotiin muodikkaissa vaatteissaan astellut. Seuraavana päivänä hieman häpeävän oloisena peitteli paikkaa, jonka oli itse kotona joutunut reiän kohdalle parsimaan.

Yläasteikäisenä muodin ”kiinnostus” kasvoi ja aloin tietoisesti karttamaan valtavirran massamuotia. Vuosien varrella kuitenkin huomasin, että alakulttuurin edustajat voivat todellakin olla yhä tarkkoja pukeutumisesta oman muotinsa mukaisesti. Tämä on minusta hyvin tylsää.

En tiedä miten pukeudun. Laitan päälle sellaisia vaatteita, jotka mielestäni ovat kauniita ja sopivat päälleni. Toisten mielipiteet eivät hetkauta. Onneksi eivät enää edes silloin, jos päälleni on sattunut eksymään jotain ’tällä hetkellä in’ olevaa. Nykyään tyydyn ihmettelemään vaatteeni muodinmukaisuutta sen sijaan, että juoksisin vaihtamaan asuni. Hyvä kai näin.

'Imposter'

Imposter: Jaspisrengas (en ole aivan varma) 30mm, metalli tuubihelmi 8mm, hopeoitu korupiikki ja lukko.

5 kommenttia:

Myy kirjoitti...

Ei oo pakko olla in, muttei myöskään out. ;)

Luonnettahan se vaatii ja kasvattaa, jos uipi vastavirtaan.

Milloinkas lähdet sinne Lontooseen taas? Tulipa vain mieleen että voisin käyttää sinua hyväkseni...

Anonyymi kirjoitti...

Ihana rannekoru, tykkään!!! :)

Anonyymi kirjoitti...

onpas upea rannekoru! tykkään :)

Anonyymi kirjoitti...

mukavaa sunnuntaita ja alkavaa uutta viikkoa :)

vihreäkaupunki kirjoitti...

Mukava löytää samanhenkinen ihminen, itse pukeudun hyvinkin eri tyyleillä riippuen päivästä...