maanantai 24. syyskuuta 2007

Olipa kerran...

kivi. Ei sittenkään… tuo hieno kivi, joka muutamassa aiemmassa postauksessa on ollut esillä, ansaitsee hieman pidemmän ja yksityiskohtaisemman tarinan. Olinpa kerran ollut viettämässä tyttöjen iltaa. Ilta oli niin mukava, että päätin jatkaa sitä vielä kantapaikassani. Harpottuani portaat ylös, tasanteella odotti yllätys: ”Kiva, kun tulit. Löysin sinulle skotin”, ilmoitti eräs ystäväni (varmaan vähän liiankin usein olen saattanut ihmisille mainita kiintymyksestäni Skotlannin, varsinkin Glasgown, aksenttiin).

Innoissani, mutta hieman hämilläni lähestyin tätä minulle ”löydettyä” miestä. Muutaman sanan vaihdettuani huomasin hänen todella puhuvat Skotlannin (ja nimenomaan Glasgown!!) aksentilla. Illan lopussa ymmärsin löytäneeni jotain muutakin kuin karismaattisen äänen puhumassa kaunista kieltä. Olin löytänyt itselleni ystävän.

Tässä vuosien varrella olemme vierailleet toistemme luona, liian harvoin, mutta niinhän se on aina. Onni on, että pidämme samoista asioista ja niinpä linnoja ja varsinkin niiden raunioita on tullut koluttua. Mutta nyt ovat Skotlannin nummet, järvet ja vuoret mennyttä aikaa. Ystäväni muuttaa rakkaansa kanssa Englannin puolelle. Viimeisen kerran heidän luonaan Skotlannissa vieraillessani kävimme päivän retkellä Britannian korkeimman vuoren Ben Nevisin läheisyydessä olevassa henkeäsalpaavan kauniissa laaksossa. Vuorilta laskee kohisten virtaukseltaan nopeutuva ja koskeksi laajentuva puro. Niin raikasta ja helmeilevää vettä en ole aiemmin koskaan maistanut. Kivi on peräisin tästä purosta.

Nyt vain täytyy löytää uudet yhteiset rauniot ja purot Englannin puolelta. Siihen asti voin muistella tätä (jostain syystä en saanut ladattua videota tänne. Kumman huonolaatuiselta näyttää, omalta koneelta paljon parempi).

'Black and White'
Jotta osaisimme arvostaa myös asioiden kääntöpuolta
Black and White: Simpukkahelmi, Akaatti 6mm, lasihelmi 4mm, lasihelmi 3mm, siemenhelmi, vaijeri, hopeoitu korvakoru, lanka, solmusuoja ja lukko.

7 kommenttia:

Mags kirjoitti...

Ihana oli tuo video; taas tekee mieleni Skotlantiin !!
-Ja korusta, kääntöpuoli on yhtä hieno kuin etumus ;-D

Myy kirjoitti...

Kiva tarina. Nyt tosin joudun kadehtimaan sinua entistä enemmän - noiden Skotlannin reissujen vuoksi. Voisit joskus näyttää sieltä valokuvia? (muovikansissa, etten kuolaa liikaa ja pilaa niitä;))

Myy kirjoitti...

Niin jäi kommentoimatta nuo korut: minulle tuli mieleen saappaat noista simpukkajutuista, eli sopivat sen vuoksi hyvin tähän. Kauniit.

Tiina kirjoitti...

Kaunis, jotenkin rauhallinen setti. Tykkään!

Ulla kirjoitti...

Voih, miltei liikutuin, ihana tarina, joka on vielä totta!

Minulla läikahti Myyn tavoin pieni kateudenpoikanen mielessä, matkakuume on ollut viimeaikoina valtava ja sitä valtavampi on lomantarve...

Ihania koruja osaat loihtia. Nämä ovat erityisesti mieleeni!

Anonyymi kirjoitti...

Tykkään!! Kummin päin vaan! Korvikset on ihan mahtavat!!! Koko setti on tosi kiva!!! :)

Mun Aurumista... siro on, värkätty 0,6 mm langasta ja ne isommat helmet on 8 ja loput 6 mm. Kuva, joo, tosiaan vähän valehtelee... :)

Anonyymi kirjoitti...

Onpas täällä kauniita koruja.
Anteeksi, että en ole piipahtanut täällä. töissä on ollut aivan hirvee kiire, joten harrastukset täytyy jättää tuonnemmas odottelemaan niitä parempia aikoja.

Mukavaa syksyä sinulle :)